Kaapvaarder

Nieuwbouwproject op Katendrecht in Rotterdam

Het project Kaapvaarder is een nieuwbouwproject op Katendrecht in Rotterdam en omvat 32 herenhuizen in een historiserende architectuur. De woningen vormen een gesloten woonblok tussen de Brede Hilledijk, Atjehstraat, Timorstraat en Lombokstraat. Op het binnenterrein is een parkeervoorziening op maaiveldniveau gesitueerd. Hierdoor hebben bijna alle woningen twee privé parkeerplaatsen direct grenzend aan hun eigen woning. Het parkeergedeelte is overdekt waardoor de buitenruimte van de woningen op de eerste verdieping, grenzend aan de woonlaag is gelegen.

De complete stadswoningen hebben drie of vier bouwlagen met minimaal 3 slaapkamers. Typerend zijn de woonkeuken op de begane grond en de afzonderlijke woonkamer op de 1e verdieping. De oppervlakte van de woningen ligt tussen de 110 m2 en 175 m2 met een verkoopprijs van tussen de € 240.000 en € 385.000.

Voorafgaand aan de verkoop zijn er een tweetal zgn. koersavonden gehouden: workshopachtige bijeenkomsten waarin potentiële kopers konden meedenken over zowel de buitenkant als de binnenkant van de woningen. Wie meedeed aan de Koersavonden kreeg voorrang bij de verkoop. Uiteindelijk was het zelfs noodzakelijk om te loten gezien het enorme aantal geïnteresseerde kopers.

Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Uitvoerend aannemer: Bouwbedrijf Vink uit Moordrecht

background