Geldersestraat

Woongebouw Oude Haven - Rotterdam

Het complex, ooit ontworpen door Piet Blom, had al langere tijd te maken met lekkages, veroorzaakt door o.a. poreus betonsteen en een slechte afdichting van het kozijn op het binnenspouwblad. Een bijkomend probleem was de aanwezigheid van asbestbeplating tegen het binnenspouwblad en ook lieten de kunststof kozijnen te wensen over. Dit alles vroeg om een rigoureuze aanpak van de gevel, waarbij uiteindelijk het gehele buitenblad werd verwijderd.

Bij de opgave speelde naast het oplossen van de aanwezige technische problemen en de uitvoerbaarheid ervan ook het respecteren van de oorspronkelijke vormgeving een grote rol. De keuze viel uiteindelijk op een buitengevelisolatiesysteem in combinatie met nieuwe aluminium kozijnen en een hardstenen plint.

Recent is er op de website van Stedenbouw – (website voor stedenbouw, architectuur en monumenten) – een artikel verschenen over dit project :   http://www.stedenbouw.nl/rotterdam-geldersestraat/

Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Aannemer: Bouwbedrijf Bakker Arkel